logo songteksten.net

Bekroonde cameraman draait thriller Brimstone

(Novum) - CANNES - Cameraman Rogier Stoffers gaat Brimstone draaien, de nieuwe film van Martin Koolhoven. Dat heeft producent N279 vrijdag op het festival van Cannes laten weten.

Stoffers werkte in 1997 mee aan het met een Oscar bekroonde Karakter en vertrok daarna naar Hollywood, waar hij onder meer School of Rock en de thriller Disturbia draaide. Onlangs keerde hij terug naar Nederland om met Karakter-regisseur Mike van Diem zijn nieuwe film De Surprise op te nemen.

Het is de eerste keer dat Koolhoven met Stoffers samenwerkt. De opnames van de langverwachte film beginnen 15 juni. Het is de eerste film van Koolhoven in acht jaar tijd. De hoofdrollen worden gespeeld door Amerikaanse sterren Mia Wasikowska, Robert Pattinson en Guy Pearce. Ook Carice van Houten heeft een rol bemachtigd in Brimstone.

De westernthriller vertelt over een jonge vrouw (Masikowska) van wie het leven verandert als zij een duivelse priester (Pearce) achter zich aankrijgt. Koolhoven schreef zelf het Engelstalige script.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren