logo songteksten.net

Hoofdrol Pierre Bokma in verfilming Tonio

(Novum) - AMSTERDAM - Acteurs Pierre Bokma, Rifka Lodeizen en Chris Peters spelen de hoofdrollen in de verfilming van het boek Tonio van A.F. Th. van der Heijden. De film wordt geregisseerd door Paula van der Oest (Lucia de B.) Dat hebben producent NL Film en distributeur September Films dinsdag bekendgemaakt.

De opnames gaan in juli van start. De autobiografische roman Tonio vertelt over het rouwproces van twee ouders nadat hun 21-jarige zoon overlijdt nadat hij is geschept door een auto. Zijn bestaan laat een fantoompijn achter bij zijn ouders, die in alles om hen heen en in henzelf aan hem herinnerd worden. Bokma en Lodeizen spelen de ouders, Peters speelt Tonio, de zoon.

Het boek van A.F.Th. van der Heijden werd met talloze prijzen bekroond, waaronder de Libris Literatuur Prijs en de NS Publieksprijs. Van de roman zijn inmiddels meer dan 200.000 exemplaren verkocht. Het scenario van de film is geschreven door Hugo Heinen (Nova Zembla). Tonio moet in 2016 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren