logo songteksten.net

Nieuwe ombudsman bij NOS

(Novum) - HILVERSUM - Onderzoeksjournalist Margo Smit gaat per 1 augustus aan de slag als ombudsman bij de NOS. Vanuit die functie onderzoekt zij klachten van het publiek, maar zal ze ook op eigen initiatief toezien op de journalistieke kwaliteit van NOS-producties. Dat meldde de omroep woensdag.

De nieuwe ombudsman zal ook de journalistieke discussie op de NOS-redacties, in journalistieke vakkringen en in de samenleving stimuleren.

Smit (54) begon 25 jaar geleden als bureauredacteur bij RTL Nieuws. Daarna was ze onder meer parlementair verslaggever voor RTL Nieuws, deed ze voor TweeVandaag verslag vanuit het Joegoslavische oorlogsgebied en werkte ze als onderzoeksjournalist en documentairemaker voor KRO Reporter en KRO Profiel. Sinds 2009 is Smit directeur van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten en geeft ze les aan de masteropleiding Journalistiek van de Rijksuniversiteit Groningen.

De aanstelling van een aparte ombudsman tekent de ambitie van de NOS om een transparante organisatie te zijn die openstaat voor discussie, meldt de omroep.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren