logo songteksten.net

Fox maakt spin-off van hitserie 24

(Novum) - LOS ANGELES - De makers van hitserie 24 werken aan een spin-off, een nieuwe serie met grotendeels nieuwe personages. Dat melden Amerikaanse media dinsdag.

Het verhaal concentreert zich niet op Jack Bauer, die de hoofdrol speelde in de afgelopen negen seizoenen van 24, maar op een nieuwe terrorismebestrijder. De opvolger van Bauer zal in de twintig zijn. Het is wel waarschijnlijk dat acteur Kiefer Sutherland, die Bauer speelde, een gastrol krijgt.

Fox wil in eerste instantie een kort seizoen maken. Maar als de nieuwe 24 een succes blijkt, kan dit aantal afleveringen wel worden uitgebreid. Het 'realtime'-element van 24 - elke aflevering beslaat een uur uit het leven van de held - wordt niet veranderd. De nieuwe serie wordt ontwikkeld door drie producenten van de oude reeks.

24, dat tussen 2001 en 2014 negen seizoenen liep, was zeker de eerste jaren een kijkcijferkanon en won tientallen prijzen, waaronder twee Golden Globes en twee Emmy's. Er werd lange tijd gepraat over een bioscoopversie die zou vertellen wat er met Jack Bauer was gebeurd nadat hij in het laatste seizoen verdween. Maar problemen met het script en de financiering zorgden ervoor dat dit project nooit van de grond kwam.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren