logo songteksten.net

'Fotografe huilde tijdens Caitlyn-shoot'

(Novum) - LOS ANGELES - De fotoshoot van Caitlyn Jenner, voorheen Bruce, was een emotionele gebeurtenis. Dat vertelt reporter Buzz Bissinger van Vanity Fair aan ET Online. Fotografe Annie Leibovitz barstte bijvoorbeeld in tranen uit toen ze de lens richtte op de 65-jarige Caitlyn.

Bissinger vertelt over de sfeer op de set: "Het was rustig. We hadden het gevoel dat er iets heel krachtigs en geweldigs plaatsvond. Annie heeft belangrijke foto's gemaakt, de serie hoort bij het beste fotowerk van de moderne tijd. Toen ze door de lens keek, kwamen de tranen. Annie vertelde me dat het leek of ze een wedergeboorte zag, het ontstaan van een vrouw, de totstandkoming van een nieuwe identiteit."

De fotoshoot van transgender Caitlyn is de wereld overgegaan de laatste dagen. Het zijn de eerste foto's van de out-atleet en stiefvader van Kim Kardashian als vrouw. In het bijbehorende interview vertelt Jenner aan Bissinger voortaan Caitlyn te heten, al had ze de namen Cathy en Heather ook overwogen.

Een bijzonder moment tijdens de fotosessie was toen Caitlyn de aanwezigen toesprak, weet de journalist te vertellen. "Ze zat op de bank, als een echte ster. Het enige wat miste aan het plaatje van een ouderwetse filmster was het sigarettenpijpje. Ze bedankte iedereen, en moest een beetje huilen. Ik zei dat de shoot onmogelijk een mooier moment kon zijn dan toen Bruce de Olympische medaille won. Ze zei: 'Dat was een mooie dag. Maar de afgelopen dagen zijn de mooiste van mijn leven.'

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren