logo songteksten.net

Optreden Kanye West op Glastonbury verstoord

PILTON - Het optreden van Kanye West op het Engelse festival Glastonbury is zaterdagavond verstoord door een komiek die het podium op het kwam stormen. Comedian Simon Brodkin hing de grapjas uit door als zijn karakter Lee Nelson de act Black Skinhead te verstieren.

De komiek droeg een T-shirt met de tekst Lee-zus, verwijzend naar de albumnaam Yeezus. De beveiliging heeft hem snel van het podium gehaald. "Sommige mensen vinden dat Kanye het niet verdiend om headliner te zijn op Glastonbury. Dus ik dacht ik help ze een handje", verklaarde de komiek op Twitter. Ruim 134.000 mensen hadden voorafgaande aan het festival een petitie getekend om het optreden van Kanye West te voorkomen.

Kanye West moest de act volgens NME overnieuw doen. Zelf staat hij er ook om bekend om optredens van artiesten te verknallen. Zo interrumpeerde hij in 2009 een toespraak van Taylor Swift tijdens de MTV Music Awards. In februari noemde hij het onterecht dat Beck een Grammy won en maakte hij aanstalten om op het podium het dankwoord van Beck te verstoren. Volgens de rapper had Beyoncé moeten winnen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren