logo songteksten.net

Jill Scott over Bill Cosby: ik zat fout

LOS ANGELES - Jill Scott heeft op social media het boetekleed aangetrokken. De zangeres verdedigde vorig jaar Bill Cosby, maar zegt nu er bewijs naar buiten is gekomen dat hij een vrouw heeft gedrogeerd en misbruikt dat ze fout zat.

"Ik stond achter een man die ik respecteerde en van wie ik hield. Ik zat fout. Het doet pijn!", heeft ze via Twitter laten weten. Ze schrijft dat ze er geen spijt van heeft dat ze haar 'mentor' steunde, maar noemt het wel spijtig dat de beschuldigingen waar blijken te zijn. "Ik zal nooit zomaar geloven wat op social media of in het roddelcircuit wordt gezegd. Bewijs is altijd meer waard dan de publieke opinie. Een getuigenis onder ede is bewijs. Ik walg ervan."

Bill Cosby wordt door meerdere vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik, maar is vooralsnog niet aangeklaagd. De Amerikaanse komiek (77) heeft tien jaar geleden al toegegeven een vrouw te hebben gedrogeerd zodat hij seks met haar kon hebben, bleek eerder op de dag uit documenten van een rechtszaak tegen Cosby uit 2005. In die zaak werd in 2006 een schikking getroffen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren