logo songteksten.net

Cinema Egzotik eert overleden Sergio Sollima

AMSTERDAM - Cinema Egzotik, de maandelijke filmavond van regisseur Martin Koolhoven en Eye-programmeur Ronald Simons, wijdt 18 september een editie aan de vorige week overleden regisseur Sergio Sollima. Sollima is naast Leone, Corbucci en Martino één van de vier 'Sergio's' die het westerngenre in de twintigste eeuw groot maakte.

The Night of Sergio Sollima bestaat uit de films Face to Face (1967) en Violent City (1970). Face to Face vertelt over een Britse docent die in Texas wordt gegijzeld door een gewonde crimineel. Violent City gaat over een professionele huurmoordenaar (Charles Bronson) die wraak wil nemen op zijn ex-vriendin en haar nieuwe echtgenoot (Telly Savalas).

“Sollima was een van de vier belangrijke Sergio's in de Italiaanse genrefilm”, stelt Koolhoven. “In Nederland zal zijn televisieserie Sandokan het bekendst zijn, maar wij gaan zijn beste werk draaien. Violent City heeft één van mijn favoriete filmeindes ooit.” In zijn komedie Het Schnitzelparadijs stopte Koolhoven al een vette hommage aan een scène uit de film Revolver van Sollima. Het is niet de eerste keer dat in Egzotik een film van Sollima wordt gedraaid.

Koolhoven is momenteel druk bezig met het opnemen van zijn westernthriller Brimstone, maar keert even terug naar Nederland voor de speciale Egzotik-avond. De kaartverkoop is dinsdag van start gegaan.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren