logo songteksten.net

Angelina Jolie begint werk in Cambodja

PHNOM PENH - Angelina Jolie is begonnen met de voorbereidingen voor haar film in Cambodja. De regisseuse bezocht in de hoofdstad Phnom Penh al het Tuol Sleng Genocide Museum en het Bophana Center, waar ze archiefbeelden uit de tijd van de Rode Khmer bekeek.

De film wordt gemaakt voor Netflix en is gebaseerd op de memoires van Loung Ung, First They Killed My Father: A Daughter Of Cambodia Remembers. Ung is een mensenrechtenactivist en voormalig kindsoldaat die in het boek het regime van de Rode Khmer in de jaren 70 beschrijft. Jolie en Ung hebben het script samen geschreven.

"We zullen de komende maanden lokaties scouten, acteurs casten en wat vooral belangrijk is onderzoek doen naar elke gebeurtenis zodat het historisch accuraat is", zei Jolie volgens Khmer Times in een verklaring aan lokale media. "De film wordt in het land opgenomen met een Cambodjaanse cast en crew en in de Cambodjaanse taal." De opnames gaan in november van start.

Jolie heeft een bijzondere band met Cambodja. Ze was in 2001 in het land voor de film Tomb Raider. Kort daarna adopteerde ze haar in Cambodja geboren zoon Maddox, die een rol zal spelen in de film. Met de stichting Maddox Jolie-Pitt Foundation zetten Jolie, haar man Brad Pitt en Maddox zich in voor milieubescherming en tegen armoede op het platteland van Cambodja.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren