logo songteksten.net

Freek vindt jagende tandarts gevaarlijke gek

GALÁPAGOS - Freek Vonk heeft geen goed woord over voor de Amerikaanse tandarts die in Zimbabwe de populaire leeuw Cecil doodde. "Als je een schitterende, prachtige mannetjesleeuw doodschiet met pijl en boog en vervolgens achter het lijk gaat zitten en breeduit gaat zitten lachen voor een foto, moet je wat mij betreft opgesloten worden", schrijft de bioloog op Facebook. "Dan ben je een gevaarlijke gek."

Volgens Freek is er 'iets mis' met mensen die jagen. "Ik ben niet tegen jagen om te eten. Ik ben niet tegen jagen om te overleven. Maar wat ik NOOIT zal begrijpen is jagen puur voor het plezier en de trofee. Dat is dus doden om het doden. Doden voor het plezier. Dan ben je gewoon geschift. Dan is er iets mis bij je. Dan ben je een psychopaat."

Vonk roept vanuit Galápagos op een petitie tegen jagen te ondertekenen. "Cecil de leeuw staat nu symbool voor trofeejagen, en ook voor de noodzaak hier nu iets aan te doen. Laten we deze gestoorde en zieke 'sport' met zijn allen proberen te verbieden. Voor eens en altijd!!!"

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren