logo songteksten.net

Hoed Michael Jackson onder de hamer

DEN HAAG - Online veilinghuis Catawiki veilt een zwarte gleufhoed van Michael Jackson. Het hoofdeksel is onderdeel van een grote veiling die speciaal ter nagedachtenis aan de King of Pop wordt georganiseerd op de dag dat hij 57 zou zijn geworden.

Michael deed de hoed, die hij speciaal had laten maken, in 2002 cadeau aan een douanemedewerker op het vliegveld in Los Angeles. Een bijzonder detail is dat er nog sporen van make-up in de rand te zien zijn. Tijdens de veiling worden verder onder meer gouden platen, gesigneerde objecten en bijzondere verzamelobjecten van de in 2009 overleden popster aangeboden.

Veilingmeester Jeroen Hamelink: ''De hoed is door Michael privé gedragen. In de rand van de hoed liet Michael zijn naam altijd in gouden letters zetten. Hij droeg veel van dit soort hoeden, maar gaf ze niet vaak weg. Wel gooide Michael vaak aan het eind van zijn optreden een hoed in het publiek. Die hoeden zijn echter vaak verscheurd door fans die deze te pakken probeerden te krijgen''.

Behalve de hoed wordt er nog een aantal topstukken aangeboden. Zo verwacht veilingmeester Hamelink ook veel van een ongepubliceerde versie van het lied What More Can I Give en een zeer zeldzame single van het nummer Billie Jean. Volgens hem wordt er vanuit de hele wereld geboden op de items.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren