logo songteksten.net

Ere-Oscars voor Spike Lee en Gena Rowlands

LOS ANGELES - De carrières van regisseur Spike Lee en actrices Gena Rowlands en Debbie Reynolds worden bekroond met een ere-Oscar. Dat heeft de organisatie van de Academy Awards bekendgemaakt.

Spike Lee (58) werd beroemd met geëngageerde films als Do The Right Thing en Malcolm X en krijgt daarom de Honorary Award uitgereikt. Gena Rowlands (85) krijgt dezelfde prijs voor haar rijke acteercarrière waarmee ze in de jaren vijftig van start ging.

Singin' In The Rain-ster Debbie Reynolds krijgt de Humanitarian Award uitgereikt omdat ze zich inzette voor campagnes die aandacht vragen voor mentale aandoeningen. Ze richtte in de jaren 50 samen met andere acteurs The Thalians op, een organisatie die zich inzet voor mentaal zieken.

"We vieren hun successen met de kennis dat het werk dat zij hebben verzet - met passie, toewijding en de wil een verschil te maken - ook toekomstige generaties zal verrijken", meldt president van de Academy Cheryl Boone in een persbericht. De beeldjes worden in november tijdens de jaarlijkse Governors Awards uitgereikt.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren