logo songteksten.net

Filmrol voor Feuten-ster Daniel Cornelissen

AMSTERDAM - Acteurs Daniel Cornelissen en Tobias Nierop gaan de hoofdrollen vertolken in de nieuwe korte film Buddy van regisseur Niels Bourgonje. Dat heeft producent Edwin Goldman zaterdag bekendgemaakt. De opnames starten eind september.

Buddy gaat over een jongen die een laatste poging doet om de liefde van zijn ex-vriend terug te winnen door hem bij te staan tijdens een hiv-onderzoek. Het drama wordt grotendeels opgenomen in de wachtkamer van de Soa-polikliniek in Amsterdam. De makers willen naar eigen zeggen met Buddy 'een bewuste bijdrage leveren aan meer geloofwaardige homoseksuele personages in Nederlandse films'.

Daniel Cornelissen speelde de hoofdrol in de speelfilm Feuten: Het Feestje en was te zien in de toneelvoorstelling Anne. Tobias Nierop speelde eerder in de films Oom Henk en Chez Nous. Regisseur Niels Bourgonje heeft diverse korte films gemaakt die stuk voor stuk in de prijzen vielen. Zijn nieuwste film Deserted gaat eind september in première op het Nederlands Film Festival. "Buddy gaat niet over hiv-problematiek, maar over de acceptatie dat je iemand kwijt kan raken", aldus Bourgonje. "Je leven kan in één keer op z’n kop staan. De wachtkamer van de GGD is daar een mooie verbeelding van."

De film wordt geproduceerd door productiebedrijf Goldman Film, dat momenteel met regisseur Dennis Bots aan de boekverfilming van de jeugdthriller Vals werkt. Buddy moet eind dit jaar in première gaan.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren