logo songteksten.net

Erik van der Hoff blijft verbouwen bij Net5

AMSTERDAM - Met House Rules Holland hoopt Net5 een succesvolle opvolger in huis te hebben voor het verbouwingsprogramma Het Blok. Presentator Erik van der Hoff vindt het prachtig te zien hoe onderlinge spanningen tijdens het realityprogramma toenemen.

Net als Het Blok is House Rules Holland komen overwaaien uit Australië. "In Australië hebben ze nu zelfs een nieuw seizoen waarbij mensen uit House Rules strijden tegen oud-kandidaten van Het Blok, zo succesvol zijn beide programma’s daar", vertelt Erik van der Hoff.

Vanaf dinsdagavond 20.30 uur is te zien hoe vijf stellen bij elkaar verbouwen. De hoofdprijs van House Rules Holland is twee jaar hypotheekvrij wonen. Erik: "Een stel verlaat een week lang hun huis, vier andere stellen trekken erin om te klussen. Elk duo krijgt een zone in het huis toegewezen; de keuken, de woonkamer, de slaapkamer of de hal met trap en de wc. De jury en de eigenaren van het huis geven punten voor het resultaat. Na aflevering zes moet een stel met de minste punten het programma verlaten. Die stuur ik met pijn in het hart weg. Na elf weken blijven twee stellen over. Tijdens de finale mogen kijkers meestemmen. Het gaat er dan niet alleen om of de kijkers het mooi vinden, maar ook of ze de kandidaten de hoofdprijs gunnen. Kandidaten kunnen via sociale media zelf campagne voeren."

Valkuilen

Erik van der Hoff vindt het fijn terug te zijn bij Net5 met een verbouwingsprogramma. ‘’Zelf vind ik het prachtig om de samenwerking van de stellen onderling te zien. Maar ook de spanningen en vriendschappen onder elkaar. Tijdens verbouwingen komt het mooiste van de mens naar boven, maar ook het slechtste. House Rules Holland bevat emotie, humor en hier en daar irritatie.”

“Het gaat vaak mis bij het plannen. Veel klussen worden op het laatste moment afgemaakt, hoe vaak ik ook waarschuw voor deze valkuilen. Dat hele proces vind ik heel leuk om te volgen. Sommige stellen slaan de plank in de styling mis. Aan de ene kant willen ze het zo mooi mogelijk maken, maar de stellen willen zich onderling onderscheiden en met deze eyecatchers slaan ze de plank weleens mis.”

Experts

De kandidaten krijgen hulp van bouwkundige Fred Tokkie en styliste Marijke Schippers. Erik: ‘’Sommige kandidaten slaan hun adviezen in de wind. Dat is voor de kijkers erg leuk om te zien.”

Erik van der Hoff heeft na het presenteren van SamenWonen, Het Blok en nu House Rules Holland veel opgestoken van verbouwen, maar laat grote klussen graag aan experts over. ‘’Ik ben vrij ongeduldig. Meubels verschuiven of een schilderijtje ophangen doe ik graag, maar als er een muurtje weg moet, laat ik het graag door een ander doen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren