logo songteksten.net

‘We vervangen een showbizzmonument’

AMSTERDAM - “Aangenaam verrast.” Dat zijn Kristel, Karen en Josje door de potentiële opvolgsters die ze voorbij hebben zien komen in de eerste auditieronde van K3 zoekt K3. Studio 100-baas Gert Verhulst is zelfs een beetje opgelucht dat hij voldoende talent heeft gespot, want spannend vond hij het wel. “We vervangen toch een showbizzmonument.”

K3 weet al zeventien jaar de harten van kinderen te veroveren met aanstekelijke popliedjes. “Dan mag je de groep wel een monument noemen, vind ik”, zegt Verhulst. Maar de Belgische Kristel Verbeke (39) en Karen Damen (40) en de Nederlandse Josje Huisman (29) vinden het tijd om het stokje over te dragen. In K3 zoekt K3 ziet de kijker vanaf vrijdag 4 september bij SBS6 de zoektocht naar drie nieuwe zangeressen voor de populaire meidengroep.

“Ik ben wel bang geweest dat het talent tegen zou vallen”, bekent Verhulst, die naast het drietal zitting neemt in de vakjury van het programma. “Maar nu de eerste auditieronde is geweest, weet ik dat we drie zangeressen gaan vinden.”

Verdrietig

Zowel Nederlandse als Vlaamse meisjes strijden om een plekje in de groep. Maakt het voor Verhulst nog uit waar de zangeressen vandaan komen? “Het zou leuk zijn als net als nu elk land vertegenwoordigt is, maar uiteindelijk gaat het erom dat we de beste en de leukste kiezen.”

Het feit dat er drie nieuwe zangeressen komen, maakt het voor Kristel wel makkelijker om te stoppen. “Je wilt al die fans niet verdrietig maken. Dus is het fijn om te weten dat K3 ook zonder ons doorgaat.” Animo is er genoeg; 6000 aanmeldingen waren er. “Al die meisjes willen dus jouw job, hoe leuk is dat?!”

Lief zijn

Een ‘dikke honderd’ doen daadwerkelijk mee aan het programma. Kristel en Karen hebben het circus al een keer meegemaakt; zij zochten in 2009 een vervangster voor collega Kathleen, die uit de groep stapte. Josje werd destijds via het tv-programma K2 zoekt K3 gekozen. “Het voelt bijzonder om het nu van de andere kant mee te maken”, vertelt ze.

Josje weet als geen ander aan welke eisen de nieuwe groepsleden moeten voldoen. “Naast goed kunnen zingen en dansen moeten ze doorzettingsvermogen hebben”, zegt ze. “Maar ze moeten ook zin in het leven hebben en lief zijn. Want dat maakt het voor iedereen leuker om samen te werken.”

Veel strenger

De kandidaten moeten eerst voor een publieksjury - bestaande uit kinderen, ouders en grootouders - zingen en komen pas als ze groen licht krijgen voor de vakjury te staan. Verhulst had eerst nog de vrees dat er topkandidaten zouden afvallen in de eerste ronde, maar die blijkt onterecht. “De volksjury is veel strenger dan we hadden verwacht”, onthult Kristel.

De live finale van de talentenjacht is op 6 november. Daarna volgt een gezamenlijke tournee van de oude en de nieuwe K3. “Het grootste verschil met andere talentenjachten is wel dat wij de kandidaten perspectief bieden”, zegt Verhulst. “Ze treden nog een aantal maanden op met Kristel, Karen en Josje. Maar daarna moeten ze wel laten zien dat ze het zelf kunnen.”

“Als het echt niks wordt, gaan we zelf door”, zegt Josje. Met een vette knipoog, want het drietal heeft er vrede mee dat het avontuur volgend jaar april echt voorbij is. Hebben ze nog tips voor hun opvolgsters? Karen: “Zorg dat je zo veel mogelijk geniet, ook in drukke tijden. Blijf jezelf en laat je niet gek maken.”

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren