logo songteksten.net

Animatiefilm Otto ingezonden voor Oscars

AMSTERDAM - Opnieuw is een film van animatiestudio Job, Joris & Marieke namens Nederland ingezonden voor de Oscars. In de categorie Korte Animatiefilm hoopt ons land kans te maken met Otto, maakte filminstituut Eye International bekend.

Vorig jaar werd van dezelfde makers de film A Single Life ingestuurd. Deze korte animatiefilm werd genomineerd, maar greep uiteindelijk naast de prestigieuze Amerikaanse filmprijs. De 10 minuten durende film Otto gaat over een kinderloze vrouw die het imaginaire vriendje van een meisje steelt. De animatiefilm gaat in première tijdens het Toronto International Film Festival in Canada, dat 10 september begint.

Eerder werd al A Hole in My Heart van regisseur Mees Peijnenburg (1989) ingezonden voor de Oscars in de categorie Korte Fictiefilm. Het is nog niet bekend welke productie wordt ingezonden in de categorie Beste Buitenlandse Film.

A Single Life

A Single Life kreeg veel lovende recensies en internationale prijzen. Job Roggeveen (1979), Joris Oprins (1980) en Marieke Blaauw (1979), allen afgestudeerden van de Design Academy in Eindhoven, hebben in 2007 in Utrecht hun animatiestudio opgericht.

Op 14 januari maakt The Academy in Los Angeles de nominaties bekend in alle categorieën. De Oscars worden uitgereikt op 28 februari.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren