logo songteksten.net

Nog geen nationale actie voor vluchtelingen

DEN HAAG - Er komt nog geen nationale geldinzamelingsactie van de gezamenlijke hulpverleningsorganisaties achter Giro555. De komende week is op televisie al ruim aandacht voor het vluchtelingenprobleem, zegt een woordvoerster.

De talkshow RTL Late Night staat maandag tijdens een speciale uitzending in het teken van de vluchtelingenstroom. Het Rode Kruis werkt daaraan mee en er zal onder meer gevraagd worden geld te geven en initiatieven te beginnen om te helpen.

Jeroen Pauw zal woensdagavond bij de Publieke Omroep (NPO) een programma presenteren onder de titel: De grens bereikt.

Overzicht

Giro555 heeft op de eigen website wel een overzicht geplaatst over wat de hulporganisaties doen aan de vluchtelingencrisis met daarbij een link voor donaties aan de betrokken instellingen. Veel hulporganisaties achter Giro555 zijn ter plaatse en kunnen op beperkte schaal hulp verlenen aan vluchtelingen en migranten in Europa.

"De situatie is uiterst zorgwekkend. Bij blijvende politieke onwil om de opvang te verbeteren, zijn steeds meer hulporganisaties genoodzaakt hulp te gaan verlenen aan vluchtelingen en mogelijk ook te vragen om financiƫle steun bij het publiek. Giro555 houdt de situatie nauwlettend in de gaten.''

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren