logo songteksten.net

Kinderen houden Guus Meeuwis spiegel voor

AMSTERDAM - Guus Meeuwis ziet zichzelf geregeld terug in zijn vier kinderen. “Ze zijn allemaal heel goed in nog even een opmerking mompelen aan het einde van een discussie”, vertelt Meeuwis in een interview met Veronica Magazine.

De zanger kreeg vroeger van zijn ouders te horen dat hij altijd het laatste woord wilde hebben. “Tegenwoordig bijt ik wat vaker op m’n tong.” Dat doen Pepijn (14), Sarah (12), Teun (9) en Jules (5) nog niet. “Dan zie je jezelf wel even terug, ja.”

Meeuwis, die twintig jaar geleden zijn eerste hit scoorde met Het is een nacht, krijgt tranen in zijn ogen van ‘de kleine dingen’. “Zoals de eerste dansvoorstelling van mijn dochter, of als mijn kinderen met een goed rapport thuiskomen.”

Opgekropte blijdschap

Ook tijdens zijn concert in de Royal Albert Hall in Londen was Meeuwis emotioneel. “Er ging een soort knal door de zaal vanuit het publiek, het voelde aan als opgekropte blijdschap die ineens vrijkwam. Echt magisch”, omschrijft de zanger zijn opkomst.

Vrijdag verschijnt Morgen, het nieuwe album van Meeuwis. “Ik had aanvankelijk het idee een ingetogen plaat te maken. Maar we hadden zo veel lol bij het maken dat de ingetogenheid ver te zoeken is. Het voelt als de volgende stap in mijn carrière.”

Nieuw begin

Dat hij in zijn jubileumjaar juist niet met een best of-cd komt, vindt de Brabantse zanger ‘erg leuk’. “Met deze plaat wil ik een nieuw begin markeren, maar tegelijkertijd doet het me een beetje denken aan mijn allereerste plaat, omdat het qua invulling alle kanten opgaat.”

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren