logo songteksten.net

Rol voor John Leddy in Publieke werken

AMSTERDAM - Acteur John Leddy speelt een belangrijke bijrol in de nieuwe Nederlandse speelfilm Publieke Werken. De 85-jarige acteur vertolkt de rol van een van de buren met wie hoofdpersonage Vedder (Gijs Scholten van Aschat) optrekt in zijn strijd tegen het Amsterdamse Victoria Hotel.

De 85-jarige Leddy werd bij het grote publiek vooral bekend met zijn rol als Koos Dobbelsteen in hitserie Zeg 'ns Aaa. De VARA zond de komedie, over de perikelen binnen een doktersgezin, vanaf begin jaren tachtig twaalf seizoenen lang uit. De acteur is op dit moment ook te zien in het vierde seizoen van hitserie Penoza.

Publieke werken is de verfilming van de gelijknamige roman van schrijver Thomas Rosenboom uit 1999. Het boek, dat zich afspeelt aan het eind van de negentiende eeuw, vertelt vertelt over twee neven: vioolbouwer Walter Vedder en apotheker Anijs (Derwig). De eerste belandt in een conflict met het Victoria Hotel aan de Prins Hendrikkade dat naast zijn huis wordt gebouwd; de ander komt in de problemen als hij zich zonder opleiding uitgeeft als arts.

Publieke werken werd in Nederland meer dan een half miljoen keer verkocht en sleepte allerlei bekroningen in de wacht. De verfilming is vanaf 10 december in de Nederlandse bioscopen te zien.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren