logo songteksten.net

Jesse Hughes wil terug naar Bataclan

LOS ANGELES - Als het aan zanger en gitarist Jesse Hughes van de band Eagles of Death Metal ligt, staat hij binnenkort weer in Parijs op het podium. "Ik kan niet wachten om terug te gaan naar Parijs. Ik wil de eerste band zijn die in Le Bataclan speelt als het weer opengaat", vertelt hij in een interview met Vice.

"Ik wil terug, want ik was daar toen het even stil werd. Ik wil terug en leven", zegt hij vastbesloten in een gesprek met Vice-oprichter Shane Smith. "Ik zal misschien even bang zijn, want ik heb iets naars meegemaakt. Maar ik adem en kan vanavond met mijn zoontje praten", aldus Jesse.

De Eagles of Death Metal hebben afgelopen weekend hun eerste interview na de aanslag in Le Bataclan-theater in Parijs gegeven. Het hele gesprek met de zwaar aangeslagen bandleden van de Amerikaanse band staat sinds woensdagavond op de website van Vice.

Ingrijpend

In het gesprek vertellen de bandleden over de ingrijpende gebeurtenis. "De schoten hielden zo'n tien minuten tot een kwartier aan. Soms hield het even op en voelde ik opluchting, maar daarna begon het weer. Daarna was er ineens een explosie. We wisten niet wat dat was", aldus Matt McJunkins. Oprichter van de band Jesse kon ontkomen, net als de andere bandleden. "Ik voelde mij zo schuldig, want ik had Matt op het podium laten staan en Dave misschien ook wel. En ik had geen idee hoe het met ze was", zegt hij hevig geƫmotioneerd.

Ook Josh Homme, medeoprichter van Eagles of Death Metal, is aanwezig bij het interview. Hij was niet bij het optreden in Parijs, maar zijn bandleden namen gelijk contact met hem op na het drama. "Ik kon het niet geloven toen ik het hoorde. Het was namelijk nog niet eens op het nieuws. Ik ben gelijk naar ons kantoor gegaan en ben begonnen met dingen regelen. Alles wat je op dat moment kan doen om ervoor te zorgen dat zij zo snel mogelijk naar huis kunnen."

Bij de aanslag kwam crewlid Nick Alexander van Eagles of Death Metal om het leven. Hij was een van de negentig dodelijke slachtoffers. Josh vertelt dat de band heeft besloten om hun tour af te maken. "We hebben geen keus. We moeten de tour afmaken, niet alleen voor onszelf, onze fans en voor Nick, maar omdat dit ons leven is", aldus Josh.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren