logo songteksten.net

BNN'er Marco Gerris gaat naar Brazilië

SAO PAOLO - De Nederlandse topchoreograaf Marco Gerris werkt de komende twee weken samen met het Museum of Modern Art in de Braziliaanse stad São Paolo.

Hij is deze week vertrokken naar Zuid-Amerika om een educatieproject te produceren met kansarme jongeren, maakte zijn woordvoerder vrijdag bekend. "Het is een droom die uitkomt", stelt Gerris. "Het aanbod om samen te werken met The Museum Of Modern Art kon ik natuurlijk niet aan mij voorbij laten gaan. Dit is een mooie kans om te laten zien dat je de wereld met dans kunt verbinden."

De jongeren maken de komende twee weken samen een voorstelling van verschillende soorten dans en zelf gemaakte muziek.Onder begeleiding van ISH, het dansgezelschap van Gerris, en het Museum Of Modern Art (MAM) produceren de jongeren de voorstelling uiteindelijk zelf. De uitvoering vindt uiteindelijk plaats in het Ibirapuerapark, het beroemdste park in Brazilië waar duizenden jongeren elke zondag samenkomen.

Het project wordt gefinancierd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Eerder deed Gerris soortgelijke projecten in India, Suriname, China en de VS. Gerris is bij het grote publiek vooral bekend als presentator van The Freestyle Games, een nieuwe talentenjacht van BNN. In de show worden jonge freestyle-sporttalenten gezocht, zoals skateboarders, inline-skaters en breakdancers. De presentatie is in handen van Geraldine Kemper en Jan Versteegh.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren