logo songteksten.net

'Kunst van Michael Jackson in verkoop'

NEW YORK - Joseph McBratney, verslavingsdeskundige en zoon van de beruchte gangster James McBratney, beweert dat hij een enorme collectie tekeningen van Michael Jackson in zijn bezit heeft. Hij zegt tegen de website PageSix dat hij de tekeningen wil verkopen om probleemkinderen te helpen.

McBratney stelt dat hij zo'n honderd tekeningen heeft van de King of Pop. De onderwerpen variƫren: van fantasievoorstellen tot tekeningen van popsterren. "Veel mensen weten niet dat Michael Jackson niet alleen de King of Pop was, maar ook een getalenteerd kunstenaar."

De verzameldrift van McBratney ontstond toen hij via veilingsite eBay Jackson-memorabilia had gekocht van een Mexicaanse, waaronder twee tekeningen. Zij zou tekeningen hebben gekregen toen ze voor Sony werkte. Michael Jackson publiceerde in 1985 zijn muziek bij platenmaatschappij Sony. McBratney zegt dat alle tekeningen zijn gesigneerd door Jackson. De handtekeningen zouden gecontroleerd zijn door experts.

McBratney wil met het geld dat hij voor de tekeningen krijgt kinderen helpen. "Het zou een schande zijn als deze geweldige spullen niet zouden worden gebruikt voor hulp aan kinderen die dat nodig hebben en volwassenen die nooit de kans hebben gehad op een behandeling of herstel."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren