logo songteksten.net

Sylvester Stallone overwoog boycot Oscars

LOS ANGELES - Sylvester Stallone maakt deze maand kans op een Oscar, maar zou de prijsuitreiking bijna hebben overgeslagen nadat het debat rond racisme losbarstte.

De 69-jarige acteur is genomineerd voor zijn bekende rol Rocky Balboa in Creed, in tegenstelling tot de Afro-Amerikaanse regisseur Ryan Coogler en tegenspeler Michael B. Jordan. Nadat er felle kritiek was op een tekort aan nominaties voor Afro-Amerikaanse acteurs ging Stallone twijfelen over zijn aanstaande bezoek. "Ik zei 'als je wilt dat ik ga dan ga ik. Als je het niet wilt, dan niet", vertelt de acteur tijdens zijn bezoek aan de jaarlijkse Oscar-lunch. "Hij zei: 'nee, ik wil dat je gaat en de film vertegenwoordigt'. Zo is hij."

In 1976 werd Stallone ook al genomineerd voor de rol van Rocky. "Ik had nooit gedacht dat ik dit nog eens zou bereiken. Ik kan niet blijer zijn." De nominatie - en het winnen van een Golden Globe vorige maand - helpt ook om thuis meer serieus genomen te worden: "Mijn dochters zien me nu daadwerkelijk als een acteur en niet als een slechte golfer."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren