logo songteksten.net

Junior Songfestival dit jaar alleen online

HILVERSUM - Het nationale Junior Songfestival is dit jaar niet op televisie te zien en dat noemt presentator Jan Smit jammer. Jan Smit vertelde donderdag in RTL Boulevard over de nieuwe opzet van de talentenjacht voor kinderen.

De zoektocht naar jong Nederlands zangtalent gebeurt dit jaar alleen online, via de website Juniorsongfestival.nl, YouTube en social media. Omroep AVROTROS denkt hiermee beter de doelgroep te kunnen bereiken. Het zijn de plekken waar kinderen vooral actief zijn, aldus de omroep die dit jaar op zoek gaat naar een groep.

''Ik vind het jammer, maar mijn eigen kinderen zitten ook meer op YouTube en social media. Wellicht gaat het zoeken naar talent online nog wel beter'', aldus Jan Smit. Hij blijft zich als presentator inzetten voor het Junior Songfestival. ''Dat vind ik belangrijk. Ik ben zelf ook begonnen toen ik tien jaar was, in een tijd dat er nog geen Junior Songfestival of een Idols was."

Jongeren kunnen zich dit jaar inschrijven met een cover van een bestaand Junior Songfestivalnummer. Van de inschrijvingen wordt één groep gevormd die namens Nederland naar het Junior Eurovisie Songfestival in Sofia in Bulgarije gaat. Om deze groep klaar te stomen voor de internationale strijd, worden zij onder andere door specialisten begeleid, werken ze samen met producers én staan diverse optredens op Nederlandse festivals op de planning.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren