logo songteksten.net

Loek Peters en Annick Boer in Finding Dory

HOOFDDORP - Acteurs Annick Boer, Loek Peters en Jeroen Spitzenberger spreken rollen in de Nederlandse versie van Finding Dory, het langverwachte vervolg op megahit Finding Nemo.

Annick Boer doet, net als in het origineel, de stem van de vergeetachtige Dory, meldt distributeur Disney donderdag. Deze stem wordt in het origineel verzorgd door talkshowhost Ellen DeGeneres. Loek Peters verzorgt de stem van een nieuw personage, de brommerige octopus Hank. Jeroen Spitzenberger heeft de stem ingesproken van de witte dolfijn Bailey. Deze twee rollen worden in de Engelstalige versie verzorgd door Modern Family-sterren Ed O’Neill en Ty Burrell.

Finding Nemo uit 2003 geldt als een van de populairste films van animatieproducent Pixar. De film, die wereldwijd een miljard dollar opbracht, vertelt over een clownvisje dat in zee verdwaalt. Zijn vader gaat samen met de vergeetachtige blauwvis Dory naar hem op zoek. In het vervolg gaat Dory op zoek naar haar familie, maar dit blijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Volgens experts wordt Finding Dory een van de grootste bioscoophits van de komende zomer. De film draait vanaf eind juni in de Nederlandse theaters.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren