logo songteksten.net

Zellweger ontvangt Duitse filmprijs

(Novum) - De Amerikaanse Renée Zellweger heeft in Duitsland de Gouden Camera gewonnen voor beste internationale actrice. De film- en televisieprijzen werden zaterdag uitgereikt door het Duitse mediabedrijf Hörzu. De jury prijst de actrice om haar vermogen haar rollen 'natuurlijk, authentiek en overtuigend te spelen'.

Zellweger, bekend van romantische films als Jerry Maguire en Bridget Jones' Diary, speelde in 2009 in de horrorthriller Case 39. De jury prees de Texaanse actrice voor de 'atypische rol waarin Zellwegger aantoont veel verschillende karakters neer te kunnen zetten'.

John Travolta kreeg een Gouden Camera voor beste internationale acteur. Michael J. Fox kreeg de prijs voor zijn hele oeuvre, die werd uitgereikt door collega-acteur Danny DeVito.

Tijdens de prijsuitreiking werd ook producent Bernd Eichinger postuum geëerd. Hij produceerde de Duitse film Der Untergang uit 2004 over de laatste dagen van Adolf Hitler, maar is ook bekend van films als Resident Evil uit 2007 en Der Baader Meinhof Komplex uit 2008. Eichinger overleed in januari aan een hartaanval.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren