logo songteksten.net

Stage Entertainment maakt musical over Brel

AMSTERDAM - Producent Stage Entertainment ontwikkelt een musical over zanger Jacques Brel. Dat heeft directeur Albert Verlinde woensdag bekendgemaakt. De musical, die in het seizoen 2018/2019 te zien moet zijn, vertelt over het leven en werk van Brel.

"Wij zoeken altijd naar persoonlijkheden die een inspiratiebron waren voor een generatie", stelt Verlinde. "Jacques Brel is daar een goed voorbeeld van. Hij groeide in de jaren zestig uit tot een internationale vedette." Eerder ontwikkelde Verlinde musicals over zangers als Robert Long, Wim Sonneveld, André Hazes en Ramses Shaffy.

Het is de bedoeling dat de productie over Brel een kleinschalige, reizende musical wordt. Jacques Brel (1929-1978) geldt als een van de grootste Belgische zangeres en tekstschrijvers van de twintigste eeuw. Tot zijn bekendste nummers behoren Ne Me Quitte Pas, Les Flamandes, Amsterdam, Voir Un Ami Pleurer en Bruxelles. Hij schreef vaak lofzangen op Vlaanderen, maar ook kritische teksten over onder meer de katholieke kerk.

In Nederland is zijn werk onder meer uitgevoerd door Liesbeth List, Herman van Veen en Jeroen Willems.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren