logo songteksten.net

Paul van Loon bemoeit zich niet met film

AMSTERDAM - Paul van Loon vindt het geen probleem dat de verfilming van zijn boek Meester Kikker anders is dan hij in zijn hoofd had. "Ik zie in feite al een film in mijn hoofd en dat schrijf ik op. De beelden die ik in mijn hoofd heb worden dus het boek. En de film is dan weer de versie die de makers in hun hoofd hebben gekregen. Net als de tekeningen in het boek, die zijn weer een interpretatie van de tekenaar", zegt de kinderboekenschrijver in De Telegraaf.

"In mijn hoofd is het veel vager. Ik zie niet meteen een bepaald gezicht voor me, dat hoeft ook niet. Toen ik de film pas zag, herkende ik mijn boek wel meteen terug. Natuurlijk zag ik ook wel verschillen. Het einde is bijvoorbeeld veranderd, maar dat vond ik geen probleem", vervolgt Van Loon. Hij vindt het een mooie opgave voor kinderen om de verschillen te zoeken nadat ze het boek hebben gelezen én de film hebben gezien.

Meester Kikker, met Jeroen Spitzenberger en Georgina Verbaan in de hoofdrollen, is een verfilming van het gelijknamige boek dat Van Loon twintig jaar geleden schreef. Het gaat over een schoolmeester die soms in een kikker verandert. Door de digitale technieken van tegenwoordig is het een stuk makkelijker om het verhaal te verfilmen. "Twintig jaar geleden zou dit waarschijnlijk onbetaalbaar zijn geweest. Het belangrijkste is dat je een verhaal gelooft, en dat deed ik meteen bij deze film", zegt de auteur.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren