logo songteksten.net

Dotan wordt verlegen van succes debuutplaat

HILVERSUM - Dotans debuutalbum 7 Layers behoort sinds donderdag tot de tien best verkopende albums in Nederland aller tijden. De singer-songwriter werd daar ‘een beetje verlegen van’, toen hij donderdagochtend op de hoogte werd gebracht.

“Als je het lijstje ziet, schaam ik me een beetje dat ik daar al tussen sta”, zei Dotan in RTL Boulevard. “Tussen de Dire Straits, Michael Jackson al voorbij.” 7 Layers prijkt op de tiende plek van de best verkopende albums ooit. Op de plaat uit 2014 staan hits als Home en Let The River In.

Dotan gaat zijn succes donderdagavond een klein beetje vieren. “Ik ging al met vrienden wat eten en een biertje drinken, dat lijkt me een hele goede manier om dit te vieren.”

Juiste moment

De zanger is van plan op korte termijn nieuw materiaal uit te brengen. “Er komt snel nieuwe muziek, misschien wel sneller dan de mensen denken.” Dotan werd door verschillende dj’s op het idee gebracht nummers los uit te brengen in plaats van te wachten tot een album compleet is. “Tegenwoordig gaat dat met internet en Spotify heel makkelijk. Ik heb een paar dingen af, daar ben ik heel blij mee.”

Die nummers deelt Dotan pas met het grote publiek als hij voelt dat het juiste moment is aangebroken. “Ik heb ook heel erg genoten van de laatste maanden waarin ik weer rustig in mijn leven kon stappen. Er is zo veel veranderd, zo veel op me afgekomen. Ik laat eerst alles even bezinken.”

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren