logo songteksten.net

Hugh Grant laat vakantiehuis in Zweden bouwen

LONDEN - Hugh Grant en zijn Zweedse vriendin Anna Eberstein laten momenteel een vakantiehuis in Zweden bouwen in het dunbevolkte vissersdorpje Torekov. ''We zijn van plan om er enkel in de zomer naartoe te gaan'', zegt de Britse acteur in het AD, om er lachend aan toe te voegen: ''Want zoals ik het begrepen heb, is Zweden slechts één maand per jaar bewoonbaar''.

De 55-jarige Grant en de Zweedse televisieproducente hebben samen twee kinderen. Grant werd na zijn vijftigste vier keer vader in vier jaar tijd. Met de Chinese Tinglan Hong kreeg hij ook twee kinderen. ''Ik was sowieso al een aardige vent, maar mijn kinderen hebben me alleen maar aangenamer gemaakt'', zegt Grant. Hij erkent als vader af en toe fouten te maken. ''Bijvoorbeeld wanneer ik met ondergoed op mijn hoofd in huis rondloop en de kinderen dat dan de dag erna op school nadoen. Dat had ik dan achteraf gezien beter niet kunnend doen."

''Mensen vragen me soms wat ik wil voor mijn kinderen. Eigenlijk heel weinig, behalve dat ze eten en een dak boven hun hoofd hebben. En gevoel voor humor. Zéér belangrijk. Britten hebben - in tegenstelling tot de Fransen - totaal geen smaak en zijn verre van elegant. Ons eten is om van te kotsen en we kleden ons abominabel slecht, maar we vinden onze grappen gelukkig wél erg belangrijk."

Hugh Grant speelt de hoofdrol in de film Florence Foster, die vanaf eind augustus draait in de bioscopen. ''Ik heb nog nooit zo snel een rol aangenomen'', vertelt Hugh Grant over zijn comeback. ''Maar ik ben nog nooit zo zenuwachtig geweest, omdat ik Meryl Streep zo intimiderend vind."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren