logo songteksten.net

Jan Kooijman wil al dansend de wereld over

AMSTERDAM - Als het aan Jan Kooijman ligt gaat hij de komende tijd heel wat reisjes maken. De presentator hoopt dat zijn programma-idee Dance Around The World aanslaat tijdens 3LAB, zodat hij meer afleveringen kan maken.

Voor Dance Around The World reisde Jan met zijn dansmaatje Ish Ait Hamou af naar Zuid-Afrika, waar hij kennismaakte met verschillende traditionele dansen. “Het is niet weer een dansprogramma met Jan Kooijman”, legde hij vrijdag uit in RTL Late Night. “Het gaat veel meer over de mensen en de verhalen achter de dans. Het is meer een reisprogramma dan een dansprogramma.”

Door te dansen willen Jan en Ish de verschillende culturen leren kennen. Het duo had vooraf geen idee naar welk land ze vlogen of waar ze terecht zouden komen. “Dat was wel lastig met het inpakken van de koffer”, lachte Jan. “Maar we willen laten zien dat we van de ene in de andere verrassing vallen.”

Lijstje

Dance Around The World wordt op 22 augustus uitgezonden tijdens 3LAB. Jan hoopt op een vervolg. “De intentie is er vanuit iedereen. KRO-NCRV is enthousiast, wij zijn dat ook en iedereen die het al heeft gezien is positief. Ik hoop dat veel mensen gaan kijken en daarna zal er ongetwijfeld een beslissing vallen.”

Jan heeft in ieder geval al een lijstje met plaatsen waar hij naartoe wil. “Ik zou heel graag naar New York willen om daar helemaal in de Vogue-scene te duiken. Of de Argentijnse tango leren, naar de Masai, of naar Japan…”

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren