logo songteksten.net

Sterren steunen gehackte Leslie Jones

NEW YORK - Een flinke groep Hollywoodsterren heeft Leslie Jones een hart onder de riem gestoken. De Ghostbusters-actrice werd woensdag gehackt, waarna een aantal naaktfoto's en andere gevoelige informatie op haar site verschenen. Ook plaatsten de hackers een video van de beroemde gorilla Harambe, die dit voorjaar werd gedood in een Amerikaanse dierentuin, op de site.

Alyssa Milano riep haar volgers op de foto's niet te delen. "Doe me een lol en verspreid en bekijk ze niet. Steun Leslie door de eikels die dit hebben gedaan niet te steunen." Patricia Arquette twitterde: "Ter informatie: het delen van deze foto's is illegaal. Je bent onderdeel van een seksueel misdrijf."

Leslie heeft al langer last van cyberpesters. Vorige maand deelde ze alle racistische uitingen die ze online naar haar hoofd geslingerd krijgt. "De aanval op Leslie is zorgwekkend", liet Octavia Spencer weten op Twitter. "Het barbaarse racisme dat door de samenleving sijpelt is beschamend en verdrietig. Ze heeft een film gemaakt, meer niet." Katy Perry riep haar fans op "Richt je aandacht niet op deze racistische, hatelijke, door trolls gevoede seksistische misdaad".

Ook Lena Dunham reageerde op de hack. "Laten we onze woede voor de trolls omzetten in steun aan Leslie Jones, en in manieren om heldinnen die dit niet verdienen te beschermen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren