logo songteksten.net

Jack Huston geen kopie van Charlton Heston

ROME - Acteur Jack Huston treedt in de voetsporen van zijn illustere voorganger Charlton Heston, die in 1959 een legendarische Ben-Hur neerzette in de gelijknamige film, die met maar liefst elf Oscars werd bekroond. "Maar mijn rol is geen kopie van wat Heston destijds van Ben-Hur maakte", zegt de acteur in het AD over de remake, waarin hij de titelrol op zich neemt.

"Het is een personage met veel facetten. In onze film worden toch andere accenten gelegd. Er zit veel meer vergeving in deze bewerking. Ik besef dat beide films naast elkaar worden gelegd. Dat is niet te voorkomen, maar daar ga ik niet wakker van liggen."

De rol vergde veel van de 33-jarige Huston, die als de galeislaaf Ben-Hur in een paardenrace strijdt tegen zijn voormalige boezemvriend Messala. De acteur was maanden in training om een wagen met vier paarden te leren besturen. "Ik vergelijk het met topsport. De inspanning die je moet leveren kost alle kracht van je armspieren. Bovendien moet je ook de onderlinge verhoudingen van die paarden doorzien. Wie is de leider van het viertal? Daar moet bijna al je aandacht naar uitgaan."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren