logo songteksten.net

Comic Con is walhalla voor horror- en sf-fans

AMSTERDAM - Liefhebbers van sciencefiction, fantasy en horror kunnen dit weekend in de RAI in Amsterdam hun hart ophalen. Daar wordt dan de Comic Con gehouden, een jaarlijks evenement waar ze oog in oog kunnen staan met hun favoriete acteurs.

Comic Con staat vooral bekend om de mensen die verkleed als hun favoriete karakter naar het evenement komen, de zogeheten cosplayers. Dat zijn soms zelfs professionele gezelschappen. ,,Ze verkleden zich niet alleen als filmkarakter, maar ook als figuur uit bekende comics, games, tv-series en anime'', zo verwijst organisator Rafael Zawada naar Japanse animatieseries.

Naar verwachting komen 20.000 mensen zaterdag en zondag naar de beurs. ,,Ze komen om hun super heroes te zien, vooral uit de sci-fi en horror. Mensen die van comedy en drama houden zul je hier niet zien.''

Acteurs

Het evenement heeft de afgelopen jaren een forse groei doorgemaakt. Zawada: ,,Vroeger was het heel klein, maar het is gegroeid door films als The Avangers en Spiderman. Wat vroeger alleen in comics te lezen was, is nu mainstream geworden.''

De organisatie laat ruim twintig acteurs opdraven, die tegen betaling met het publiek op de foto gaan. De prijs daarvan varieert; wie met Chewbacca (Peter Mayhem) uit Star Wars op de foto wil, betaalt 35 euro, een plaatje met The Emperor (Ian McDiarmid) uit dezelfde film kost 60 euro.

Handtekeningen

Ook voor handtekeningen moet worden betaald, net als voor een foto met een bekend object. Zo staat de Tardis-telefoon uit Doctor Who in de RAI, of kunnen bezoekers de zweep van Indiana Jones even in handen houden.

Bij honderden stands gaan vooral filmposters en shirts van de hand, die allemaal iets te maken hebben met comics, films of series.

Het enige wat gratis is tijdens de Comic Con zijn de vragenuurtjes, waarbij bezoekers in gesprek kunnen gaan met de acteurs. Iedere bezoeker kan slechts één keer een dergelijk panel bezoeken en de verwachting is dat de kaartjes daarvoor snel op zijn.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren