logo songteksten.net

Nieuwe album Jett Rebel totaal niet hip

DEN HAAG - Het Lowlandspubliek werd afgelopen weekend al getrakteerd op een verrassingsoptreden waarbij Jett Rebel zijn nieuwe album speelde, maar vanaf vrijdag kan iedereen de nieuwe plaat beluisteren.

“Op Lowlands werd het album goed ontvangen”, vertelt Jelte Tuinstra - Jett Rebels echte naam - aan BuzzE. “Ik was onder de indruk van de reacties van het publiek, mensen gaven zich helemaal over.”

Don't Die On Me Now kwam tot stand in New York, waar de nummers hun vorm kregen in het bijzijn van een live publiek. Jett tourde daar met drummer Kees Schaper en bassist Xander Vrienten. “Je leert elkaar goed kennen als je aan het touren bent.” De jongens kennen elkaar al jaren en hebben volgens Jett ‘een diepe band’. “Xander en ik zijn bloedbroeders, zo heb ik zelfs een X op mijn arm getatoeëerd.”

Geen foefjes

In New York checkten ze samen bandjes: “Er is daar een opmerkelijk bloeiende punkscene, we zijn -ook letterlijk- weggeblazen want die gasten spelen fokking hard.” Dat leidde weer tot inspiratie voor het nieuwe album, dat ze in Jetts nieuwe studio in Nederland - geheel analoog - opnamen. “Dit is de eerste plaat waarop ik andere mensen laat spelen. In je eentje is het makkelijk: ik werk snel, er zijn geen discussies. Maar met deze mensen durfde ik het wel aan.”

Meer samenwerkingen sluit de artiest dan ook niet uit, zelfs een orkest niet. “Het was voor mij een leerproces, waarin we veel geëxperimenteerd hebben. Doordat we het analoog opnamen word je gedwongen zo goed mogelijk te spelen. Geen foefjes en de instrumenten zijn ook gedateerd. Eigenlijk is het totaal niet hip.”

Op 4 februari 2017 staat Jett Rebel op het podium in Ahoy, ‘een belachelijk legendarisch podium’, zoals hij het zelf noemt. “Ik word er stil van”. Met deze greatest hits-show wil hij vooral mensen volledig wegblazen, maar wat hij gaat doen verklapt hij nog niet. Dit jaar kunnen fans nóg een album van hem verwachten, en tussendoor is hij met nogal wat ‘stiekeme dingen’ bezig, want achter de schermen wordt hard gewerkt, aldus Jett.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren