logo songteksten.net

Donald Trump blijft producent The Apprentice

LOS ANGELES - De aankomende Amerikaanse president Donald Trump blijft producent van het televisieprogramma dat hem grote bekendheid bezorgde, The Apprentice. Dat meldt Variety.

Het aankomende seizoen heet The New Celebrity Apprentice en wordt gepresenteerd door acteur en voormalig gouverneur van Californië, Arnold Schwarzenegger. Beroemdheden zullen strijden om de gunst van een jury voor het beste bedrijfsplan. Wie afvalt wordt met Trumps beroemde opmerking 'You're fired!' weggestuurd. Op de aftiteling van het nieuwe seizoen van het programma wordt Trump aangemerkt als uitvoerend producent.

De rol van Trump als uitvoerend producent van de show zorgt voor veel ophef in de VS. Zo betalen MGM en televisiezender NBC Trump een vergoeding uit de opbrengsten van de show. Trump zou een vijfcijferige vergoeding ontvangen per uitgezonden aflevering, berekent Variety.

Belangenverstrengeling

De talrijke zakelijke belangen van Trump leidden afgelopen weken tot kritiek. Trump verkocht eerder zijn volledige aandelenportefeuille om de schijn van belangenverstrengeling te voorkomen. Maar volgens critici behoudt de magnaat samen met zijn kinderen de dagelijkse leiding over zijn bedrijven en leidt dat tot belangenverstrengeling.

Een woordvoerder van de aanstaande president wilde niet reageren op vragen over de vergoeding aan Trump. Ook zender NBC wilde niet reageren.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren