Beauty and the Beast opent met topweekend

Door ANP, maandag 3 april 2017 08:54, views: 8, bron: ANP

AMSTERDAM - De nieuwe live action-versie van Beauty and the Beast heeft in Nederland in het eerste weekend al meer dan 200.000 bezoekers getrokken. De film bracht in vier dagen tijd bijna 1,6 miljoen euro op. Daarmee vestigt de familiefilm het record van het beste openingsweekend van het jaar tot nu toe, meldt distributeur Walt Disney Netherlands.

Beauty and the Beast is op dit moment de best bezochte titel in de Nederlandse bioscopen. Eerder zette de film met 32.000 bezoekers ook het record van beste openingsdag van 2017 op zijn naam. De vorige recordhouder was het sm-drama Fifty Shades Darker.

Beauty and the Beast, die in 144 zalen draait, is de tweede live action-bewerking van een animatieklassieker van Disney. Vorige jaar brak de live action-versie van The Jungle Book ook al records.

Homoscene

De nieuwe filmversie van het beroemde Franse sprookje vertelt over Belle, die gevangen genomen wordt door een betoverende prins in de hoop dat zij verliefd op hem wordt. In de nieuwe versie worden de hoofdrollen gespeeld door Emma Watson, Dan Stevens, Luke Evans, Kevin Kline, Emma Thompsons en Ian McKellen.

Beauty and the Beast is over de gehele wereld een enorme hit. De film bracht in nog geen twee weken tijd 900 miljoen dollar op. Daarmee heeft de bewerking al vijf keer zijn budget terugverdiend. Dit ondanks het feit dat er enige commotie ontstond over een dansscène met een homoseksuele lading. Deze vermeende 'homoscène' zorgde ervoor dat Beauty and the Beast bijvoorbeeld in Rusland alleen maar voor 16 jaar en ouder toegankelijk is.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

bottrap