logo songteksten.net

Pinkpop-stuk 'vrijgeleide' voor Rowwen Hèze

AMSTERDAM - Rowwen Hèze zou eigenlijk een sabbatical nemen, maar toen de Limburgse band werd gevraagd de muziek bij de theatervoorstelling over Pinkpop te maken, konden Jack Poels en co geen nee zeggen. “Muzikaal is het voor ons een stap vooruit geweest”, zegt zanger en gitarist Jack in De Telegraaf.

“Dit project voelde voor ons toch als een soort vrijgeleide om eens helemaal los te komen van de folkmuziek die normaal gesproken ons idioom is”, vertelt Jack. “Als je met een hit als Bestel mar bent doorgebroken, kleeft dat label van feestband toch aan je. Maar nu konden we ons ook eens wagen aan rock en reggae.”

Rowwen Hèze kreeg alle vrijheid voor de soundtrack van de voorstelling, waarmee Toneelgroep Maastricht vanaf donderdag door het land trekt. “De liedjes zijn los van het script geschreven, maar op de een of andere manier is het uiteindelijk toch één geheel geworden. Ik had ook geen enkele moeite met het schrijven. In sneltreinvaart kwam er een stroom van acht liedjes uit.”

Dat er even niets komt van de sabatticalplannen, vinden de heren niet erg. “Dat is het verhaal van ons leven. Dan plannen we iets zorgvuldig en dan komt er toch weer iets anders tussendoor fietsen.” Rowwen Hèze zag de voorstelling ook zitten “omdat we het idee hadden dat we als band zijnde toch even de luwte in konden omdat we onderdeel van een groter geheel zouden zijn”. “Al hebben we nu gemeend er toch ook nog een cd van te moeten maken, dus voor je het weet zit je toch weer tot over je oren in de muziek.”

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren