logo songteksten.net

Gemengde reacties op debuutplaat Harry Styles

LONDEN - Het eerste soloalbum van Harry Styles is vrijdag verschenen. De reviews zijn gemengd. 'Harry Styles is een echte rockster op uitmuntend solodebuut', kopt het toonaangevende Rolling Stone-magazine. Maar The Telegraph vindt dat het doet denken aan het 'rammelende bijna provocerend amateuristische debuut' van de Beatles.

''Het album is een mix van goede, vreemde, onhandige en slimme muziek met een zeer grote invloed van softrock uit de jaren zeventig'', aldus de BBC. De krant The Guardian is het hiermee eens: ''Een album waarop hij verschillende muzikale kostuums uitprobeert, met verschillende mate van succes''.

The Independent schrijft ondertussen dat Styles een 'kind van het internettijdperk is', ''waardoor dit album niet binnen een bepaald genre valt''. Zo krijgt de luisteraar alles van folk tot funk tot punk rock voorgeschoteld.

De plaat telt tien nummers. Vooral nummer vier, Two Ghosts, trekt de aandacht bij media en fans doordat het over Harry's ex Taylor Swift lijkt te gaan. Zo zingt hij onder meer over 'rode lippen en blauwe ogen'. Iets waar Swift om bekend staat. In een radio-interview met BBC Radio 1 vrijdag wilde de voormalig One Directioner niet direct bevestigen dat het over Taylor gaat. ''Ik denk dat het voor zich spreekt'', aldus Styles.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren