Songfestivalhits bezetten singles Top 100

Door ANP, vrijdag 19 mei 2017 16:32, views: 5, bron: ANP

AMSTELVEEN - In de week na het Eurovisiesongfestival dringen meerdere liedjes van het liedjesfestijn binnen in de Singles Top 100. Lights and Shadows van OG3NE is gestegen van de 63e naar de veertiende plaats in de lijst van best verkochte singles.

De Portugese winnaar Salvador Sobral komt nieuw binnen in de lijst en bezet de 35e plaats met Amar pelos dois. De Belgische inzending Blanche komt binnen op plek 39 met het lied City Lights, waarmee ze in de finale van het Eurosvisiesongfestival op de vierde plek eindigde.

Daarmee scoort Blanche beter dan Hey Mama van Sunstroke Project waarmee Moldavië zaterdagavond op de derde plek eindigde van het songfestival, maar in de Singles Top 100 genoegen moet nemen met de zeventigste plaats. Ook de jonge Kristian Kostov uit Bulgarije weet zijn tweede plek op het songfestival nauwelijks te verzilveren, want hij komt niet verder dan de 91e plaats in de singles Top 100.

De Puerto Ricaanse zanger Luis Fonsi voert voor de vierde week op rij de Singles Top 100 aan met Despacito, waarop hij hulp krijgt van Daddy Yankee en Justin Bieber.

Single Top 10 week 20

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, album o.b.v. Single Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

1. (1) Luis Fonsi feat. Daddy Yankee & Justin Bieber - Despacito / Despacito (remix)

2. (31) Ronnie Flex feat. Boef - Come Again

3. (2) SBMG feat. Lil' Kleine en DJ Stijco - 4x duurder

4. (4) Dj Khaled feat. Justin Bieber, Quavo, Chance the Rapper en Lil' Wayne - I'm The One

5. (3) Lil' Kleine - Alleen

6. (5) Ed Sheeran - Shape Of You

7. (6) Jason Derulo feat Nicki Minaj - Swalla

8. (8) Clean Bandit feat. Zara Larsson - Symphony

9. (7) Boef - Habiba

10. (9) Kygo & Selena Gomez - It Ain’t Me

bottrap