logo songteksten.net

Transformers stevent af op tamme opening VS

LOS ANGELES - De vijfde Transformers-film heeft op de eerste avond in de Amerikaanse bioscopen 15,6 miljoen dollar opgebracht. Hiermee stevent de film af op de slechtste Amerikaanse opening van de serie, heeft entertainmentsite The Wrap berekend.

De filmserie over buitenaardse robots die elkaar bevechten, bracht tot nu toe wereldwijd 3,7 miljard dollar op. De critici zijn doorgaans zeer negatief over de Transformers-serie. Vooral de vervolgen werden als onsamenhangend, onnodig en flauw beoordeeld.

De fans daarentegen leken niet genoeg van de robots te kunnen krijgen. Ook in Nederland trekken de Transformers doorgaans volle zalen.

Tweede Wereldoorlog

In het vijfde deel wordt de geschiedenis van de robots uitgelegd; zij blijken onder meer een rol te hebben gespeeld in de strijd van koning Arthur en in de Tweede Wereldoorlog. Hoofdrollen in Transformers 5: The Last Knight worden gespeeld door Mark Wahlberg, Anthony Hopkins en Stanley Tucci.

Overigens wordt de Amerikaanse markt voor veel films steeds minder belangrijk. Transformers: The Last Knight opent dit weekend ook in Aziƫ en Europa, waar de film naar verwachting in de eerste drie dagen 200 miljoen dollar binnen zal brengen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren