logo songteksten.net

NASA tikt Gwyneth Paltrow op de vingers

LOS ANGELES - Goop, het lifestylemerk van Gwyneth Paltrow, heeft een bewering van haar site verwijderd na kritiek van NASA.

Het merk promootte stickers van een partnersite, Body Vibes. De plakplaatjes moesten eenmaal op het lichaam geplakt zorgen voor een snellere celvernieuwing en zouden fysieke spanningen wegnemen. Daarbij meldde Goop dat in de stickers, die 120 dollar (108 euro) per 24 kosten, hetzelfde materiaal zit dat NASA gebruikt in ruimtevaartpakken om de vitale functies van astronauten te monitoren.

NASA reageerde dit weekend naar aanleiding van vragen van website Gizmodo. De ruimtevaartorganisatie ontkende dat er overeenkomsten zijn tussen de stickers en NASA-technologie. Een oud-NASA-medewerker noemde de claim zelfs onzin.

Goop heeft de bewering inmiddels verwijderd. Het merk van Gwyneth, die onlangs aankondigde te stoppen met acteren om zich fulltime op Goop te storten, zei in een statement dat het de stickers slechts heeft aangeprezen en dat dat niet moet worden gezien als instemming met de stelling. De claim zou zijn verwijderd "tot er aanvullend bewijs is".

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren