logo songteksten.net

Ronnie Flex vreest einde carrière

AMSTERDAM - Een plotseling einde van zijn carrière is wat Ronnie Flex het meest vreest. Toch denkt de rapper dat hij het nog wel een tijdje vol zal houden in de muziek.

"Dankzij de muziek die ik maak, de netwerken die ik heb en de dingen die ik buiten Ronnie Flex doe, denk ik dat ik altijd wel werk in de muziek zal hebben." Dat vertelt Ronnie, die donderdag onverwacht zijn nieuwe album Rémi dropte, vrijdag in de Volkskrant. "Al zal ik er natuurlijk aan moeten wennen als Ronnie Flex weggaat. Het is eigenlijk net als bij profvoetballers; je hebt een carrière van tien jaar. Dan sta je in de spotlights, dan houdt iedereen van je en daarna moet je je terugtrekken. Het is topsport."

Volgens Ronnie wordt het artiestenleven zwaarder zodra je volwassen wordt. "Je bent op je best tussen je zeventiende en je twintigste, dan breken de meeste rappers ook door. Dan heb je nog de fantasie van de jeugd en tegelijkertijd begin je volwassen te worden. En hoe ouder je wordt, hoe moeilijker het eigenlijk wordt. Je raakt je fantasie namelijk kwijt."

Kutmoment

Ronnie is een rustige jongen en heeft naar eigen zeggen geen vrienden meer. Een schreeuw om aandacht als Lil' Kleine die roept dat hij rijk is, is niets voor hem. "Ik ga niet als een heilige doen, want ik heb ook dure gouden kettingen en gouden tanden gekocht, ik vind dat gewoon lauw. Maar ik wil niet aandacht krijgen om dat soort redenen", aldus de rapper. "Het voelt als een verjaardag. En ik haat mijn verjaardag. Als je de taart aansnijdt en iedereen gaat voor je zingen, dan vind ik dat een kutmoment."

Geld is een van de lastigste dingen van succes, denkt Ronnie. "Ik heb de waarde echt moeten leren. Als je in een korte periode opeens zo veel begint te verdienen, ga je het ook sneller verbrassen. Aan dure kleren, maar ik ging ook heel veel eten kopen en niet opeten", zegt hij. "Maar ja, ik was 23 en verdiende opeens 5000 euro per show, dan ga je opeens leven."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren