logo songteksten.net

Hans Dorrestijn vreest einde Baardmannetjes

AMSTERDAM - Het vogelprogramma Baardmannetjes van Omroep MAX heeft wellicht zijn langste tijd gehad. Dat denkt presentator en cabaretier Hans Dorrestijn, nu hij en zijn collega Nico de Haan in het nieuwe seizoen de vrije natuur inwisselen voor de stad. "Misschien stoppen ze hierna wel ermee, dat is wel vaker zo als er met de formule wordt gesleuteld", zegt Hans woensdag in De Telegraaf.

"Ik zou liever uit de bebouwing weg zijn gebleven, dit is geen verbetering", vindt Hans. "Als je in de natuur op zoek gaat naar de slechtvalk en je vindt ’m niet, kom je nog tal van andere interessante vogels tegen. In de stad blijft het dan meestal beperkt tot duiven en kraaien en sta je aan het einde van de dag alsnog met lege handen. We hebben harder moeten werken, het kostte meer moeite om leuke en bijzondere vogels te vinden."

Ondanks het gesleutel aan het programma, is het desondanks toch gelukt. "Iedereen verzekert mij dat het eindproduct wederom geslaagd is", aldus Hans. "Maar als je kijkt naar een programma als Rail Away, daar is nog nooit iets aan veranderd en dat vind ik prima. Ik hou niet zo van dat gemorrel; never change a winning team."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren