logo songteksten.net

Nog een Musical Award-winnaar in Sweeney Todd

AMSTERDAM - Musical Award-winnaar Roberto de Groot en Jeroen C. Molenaar zijn toegevoegd aan de cast van de nieuwe Nederlandse versie van de musical Sweeney Todd. De Groot won onder meer een Musical Award voor zijn rol in de hit Tijl Uilenspiegel; Molenaar maakte deze zomer zijn debuut in Bridges of Madison County. Ook Jessin Oulad-el-Hadj en Anouk Snel zullen in Sweeney Todd te zien zijn, maakte producent Opus One woensdag bekend.

De hoofdrollen in de musical die komend najaar in heel Nederland te zien is, worden vertolkt door René van Kooten, Vera Mann en Marjolein Teepen. Alle drie wonnen zij in het verleden al een Musical Award.

Sweeney Todd van componist Stephen Sondheim vertelt over een onterecht veroordeelde barbier die in het negentiende-eeuwse Londen een ingenieus wraakplan in werking zet. Hierbij krijgt hij hulp van mevrouw Lovett, de eigenaresse van een slecht lopende bakkerswinkel.

De nieuwe Nederlandse versie van het stuk was vorige zomer te zien in theater Het Zonnehuis in Amsterdam. Vanwege het succes gaat de musical nu op tournee, deels met een nieuwe cast. Sweeney Todd was eerder in Nederland te zien met Simone Kleinsma en Ernst Daniel Smid in de hoofdrollen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren