logo songteksten.net

Samuel L. Jackson houdt van pakkende dialogen

AMSTERDAM - In The Hitman's Bodyguard scheurt hij onder meer in een speedboot door de grachten van Amsterdam. Samuel L. Jackson is tevreden over de film die deze week in première ging.

"Het is een heerlijke no-nonsense actiefilm waarvan de dialogen mij ook enorm bevielen. Ik ben dol op pittige en pakkende teksten die je zo op een t-shirt kan afdrukken", zegt de acteur in het AD. Quentin Tarantino is een meester in scherpe dialogen. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat Jackson in veel films van deze regisseur speelt.

"Quentin is de beste op dit gebied. Zijn dialogen zijn voor mij een genot om uit te spreken. Het gaat bijna vanzelf. Althans, dat maak ik mezelf wijs", aldus de acteur uit Quarantino-films als Pulp Fiction, Django Unchained, Inglourious Basterds en The Hateful Eight.

Als het aan Jackson ligt komt er een vervolg op The Hitman's Bodyguard. Hij erg te spreken over zijn personage en dat van tegelspeelster Salma Hayek, die in de film zijn vrouw Sonia speelt. "Ik denk dat onze personages wel een eigen film verdienen", vindt de acteur. "Er zit veel meer materiaal in onze rolverdeling. Een opvolger waarin wij samen ten strijde trekken zie ik wel zitten."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren