Premiere van remake van It kan records breken

Door ANP, vrijdag 18 augustus 2017 05:35, views: 2, bron: ANP

LOS ANGELES - Filmkenners schatten dat de remake van Stephen Kings' IT een recordbedrag van 50 a 55 miljoen dollar zal opbrengen in het weekend na de première. De horrorfilm, met Jaeden Lieberher en Bill Skarsgård in de hoofdrol, verschijnt op 8 september.

Volgens The Wrap hebben producent Warner Bros. en New Line Cinema hoge verwachtingen. De originele miniserie uit 1990 over de verdwijning van kinderen in het stadje Derry en de betrokkenheid van de kwaadaardige clown Pennywise, was razend populair. De wens om de serie opnieuw te maken, maar dan als speelfilm, bestond al sinds 2009. Maar vanwege creatieve meningsverschillen tussen de schrijvers en de producenten, duurde het tot 2015 voor het project daadwerkelijk van de grond kwam.

Mocht IT in het weekend na de première meer dan 53 miljoen dollar aan verkochte kaarten binnenhalen, dan is het de meest succesvolle première van een horrorfilm ooit in de VS. Paranormal Activity 3 wist in 2011 52,5 miljoen dollar te verdienen in het eerste weekend. The Village en Van Helsing verdienden elk 50 miljoen in 2004.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

bottrap