logo songteksten.net

Miss Montreal gaat herinneringen ophalen

AMSTERDAM - Miss Montreal wil haar eerste tournee overdoen en neemt haar nieuwe ep, net als haar eerste plaat, op in Portugal. Met die “trip down memory lane” wil de zangeres het verleden verwerken.

“Toen ik in 2008 bekend werd door een kaasreclame ging mijn leven als een sneltrein”, scheef Sanne Hans, beter bekend als Miss Montreal, op Instagram. “Mijn eerste album werd opgenomen in Brussel, met mijn leuke bandje. Stiekem zat ik in die tijd in een persoonlijk hele zware tijd, in details treden doe ik niet, maar het leek alsof die pijn de prijs was die ik betaalde om dit werk te mogen doen.”

Toen haar platenbaas destijds vroeg of Sanne het fijn zou vinden haar plaat op te nemen in Portugal, hoefde ze niet lang na te denken. “Met tranen van blijdschap heb ik dat aanbod aangenomen en heb ik mijn eerste album buiten in een tuin in Portugal ingezongen. Ook hebben we er een videoclip opgenomen.”

Persoonlijke liedjes

Van die beginperiode van haar carrière kan Sanne, die in eerdere interviews vertelde dat ze vlak voor haar doorbraak een abortus onderging, zich echter niets meer herinneren. “Ik was zo veel dingen die gaande waren aan het verwerken, dat alles is vervaagd uit die tijd.”

Daarom wilde de zangeres bijna tien jaar later terug naar Portugal, om daar haar nieuwe ep op te nemen. “Zodat ik eindelijk die nare tijd kon loslaten en een fijne ervaring heb en alles opnieuw kan doen wat ik toen miste. Vandaar deze ep, vandaar dat we op clubtour gaan door deze zalen, de zaaltjes waar mijn eerste tour was, waar ik ook niets meer van weet.”

Sanne heeft het over “een trip down memory lane”. “Om alles te verwerken en het eindelijk eens een plek te geven en trots te worden en zijn op die tijd, tien jaar geleden. Er staan hele persoonlijke liedjes op de ep. Ik hoop dat jullie me nu wat beter snappen en misschien een extra gevoel krijgen bij mijn liedjes, deze ep en deze tour, wat allemaal in oktober gaat komen.”

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren