De Nits blijft op zoek naar uitdaging

Door ANP, donderdag 14 september 2017 08:07, views: 7, bron: ANP

ROTTERDAM - Na bijna 45 jaar blijft de Nits zichzelf uitdagen. “We willen niet bij elkaar blijven als drie heren op leeftijd die alleen hun bekende oeuvre spelen”, zegt zanger Henk Hofstede in het AD. “Er zijn groepen die dat met glans doen, prima. Wij blijven onszelf uitdagen.”

“Je kunt met een georganiseerde groepsreis in de bus stappen”, gaat de 65-jarige zanger verder. “Wij trekken liever rond en kijken wat we op ons pad tegenkomen. Waarbij we vastigheid en gezapigheid vermijden.”

Ook de nieuwe plaat van het trio kwam zomaar op het pad van Hofstede, Rob Kloet en Robert Jan Stips. “Eigenlijk waren we helemaal niet van plan een plaat te maken. Maar zoals dat bij ons gaat: we komen met zijn drieën bijeen voor een paar sessies, waarbij we altijd de opnamerecorder laten meelopen.”

Het resultaat van die sessies, het album Angst, ligt vanaf vrijdag in de winkels. “We beginnen met niks, hebben geen idee wat er allemaal opborrelt”, omschrijft Hofstede het opnameproces. “Vaak, als we het terugluisteren, lijkt het of we helemaal niet aanwezig waren. Maar na drie dagen in onze studio in Amsterdam zaten er zoveel momenten tussen die ons verbaasden. Dan kijken Robert Jan Stips, Rob Kloet en ik naar elkaar en denken we: wat een stelletje idioten. Wat is dit nou weer voor band?”

bottrap