logo songteksten.net

Verlinde: Fiddler on the Roof is oude bekende

AALSMEER - Albert Verlinde kan niet wachten tot de nieuwe versie van de musical Fiddler on the Roof (Anatevka) te zien is in de Nederlandse theaters. De theaterproducent is al jaren een groot liefhebber van het stuk. “Ik heb vroeger de elpee grijsgedraaid”, bekent Albert tijdens de perspresentatie. “Ik ken alle producties, ik heb ze allemaal gezien.”

Fiddler on the Roof is volgens Albert als ‘een oude bekende’ die je weer eens tegenkomt. “Maar ook echt een goede bekende, die je graag weer wilt zien. Als ik de muziek weer hoor dan denk ik: o ja hierom houd ik van deze musical. Dus ik kan hem niet genoeg zien, en zeker niet hoe wij hem gaan maken.”

“Je hebt van die musicals die je gewoon eens in de zoveel tijd moet spelen. Bij Shakespeare of Tsjechov vindt niemand het raar dat het nog eens gespeeld wordt”, gaat Albert verder. “Dit is een Shakespeare onder de musicals. Dit is een belangrijk goed stuk waar iedereen van houdt.”

Kinderpartijtje

Ook bij regisseur Ruut Weissman heeft Fiddler on the Roof een grote indruk achtergelaten in zijn jeugd. “Hier is mijn theaterleven mee begonnen. Ik ging naar Fiddler on the Roof tijdens een kinderpartijtje toen ik een jaar of 10, 11 was. Ik was nog nooit in het theater geweest en zeker niet in Carré. Ik was volkomen betoverd”, zegt hij. Ruut zag het stuk daarna nog zo’n 20 tot 25 keer. “Met vriendjes glipte ik altijd over de hekken op de galerij van Carré”, biecht hij op.

Albert zegt ontzettend trots te zijn op ‘de nieuwe’ Fiddler. “Klassiekers zijn pas echt klassiekers als je ze weer fris kunt benaderen. En dat doen we hier”, zegt hij. “Als je al deze mensen ziet staan, al die eigenzinnige talenten, dan denk je: hier is iets moois aan het ontstaan.”

Fiddler on the Roof, over een arme, joodse melkboer en zijn vijf dochters, gaat op 5 november 2017 in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Thomas Acda speelt de hoofdrol van Tevye. Daarna is de voorstelling, waarin onder meer het wereldberoemde nummer If I Were A Rich Man zit, te zien in zeven andere grote theaters in Nederland.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren